Gevelisolatie

Prostuc BV beschikt over het KOMO-Procescertificaat Gevelisolatie, waarmee wordt gegarandeerd dat een (KOMO-) geattesteerd systeem op juiste wijze wordt aangebracht. Dit wordt ook regelmatig gecontroleerd door de BKB, dat nagaat of de kwaliteit van het werk nog voldoet aan de BRL Gevelisolatie.

Buitengevelisolatie is een van de beste technieken voor het isoleren van gevels. Isolatie is belangrijk; het betekent minder energieverbruik en meer wooncomfort. Een geïsoleerde buitengevel slaat warmte op die in het gebouw wordt geproduceerd door middel van de verwarming. Als er niet meer wordt gestookt, wordt de in de muur opgeslagen warmte weer afgegeven naar binnen. Op deze manier worden grote en plotselinge temperatuurwisselingen voorkomen en dit is goed voor de kwaliteit en duurzaamheid van het hele pand.

Gevelisolatie met gepleisterde afwerking en/of voorzien van steenstrips kan op vrijwel alle ondergronden worden toegepast. De architect heeft ook nog eens de mogelijkheid het gebouw een verrassend en fraai uiterlijk te geven.

Buitengevelisolatie wordt in ons land steeds meer toegepast. Bij renovaties leidt dit tot opvallend mooie gevels die er als nieuw uitzien. Scheuren, slecht of oud voegwerk en verschillen tussen oud en nieuw metselwerk worden probleemloos weggewerkt.

Kwalitatief gezien heeft buitengevelisolatie een goede reputatie opgebouwd. Eventuele vervuiling kan gemakkelijk door een vakman worden verwijderd. Er kan ook gekozen worden voor een speciale coating, die een meer vuilafstotende werking heeft.